Klaar voor de export, maar wie garandeert dat u ook alles betaald krijgt?

Verzeker uzelf tegen wanbetaling van uw opdrachtgever in het buitenland

Over ons en laatste nieuws

Businessmen with tablet | Atradius

Wij helpen u graag verder

Wilt u direct weten welke producten geschikt zijn voor u? Klik dan door en beantwoord enkele vragen op de pagina die wordt geopend, en krijg gelijk een overzicht met relevante producten. U kunt hier ook een contactformulier invullen. Iemand uit ons team neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Groene investeringen

Hulp bij investeringen om te vergroenen

Groendekking is voor Nederlandse ondernemers die willen investeren in nieuwe groene technologieën of in productiecapaciteit voor groene kapitaalgoederen of projecten. Deze ondernemers willen anticiperen op de energietransitie, enerzijds om hun voorsprong door innovatief aanbod te behouden of anderzijds om die uit te bouwen. Veel groene technologieën moeten nog een plek op de markt veroveren, waardoor het soms lastig is om zo’n groene investering gefinancierd te krijgen. Met de Groendekking kunnen wij u helpen om financiering voor investeringen in het ontwikkelen of opschalen van groene kapitaalgoederen of projecten gerealiseerd te krijgen.

Producten

Exporteurs

Vooraf zeker van betaling met exportkredietverzekering. Ook in landen waar betaling niet vanzelfsprekend is.

Aannemers

U wilt een project uitvoeren in het buitenland. Maar hoe zit het met de betalingen? En hoe beschermt u uw materieel als u daar aan het werk bent?

Banken en leasemaatschappijen

Wilt u meer exporteurs en importeurs van dienst zijn en minder kapitaal aanhouden voor exportkredieten? Onze Financieringspolis maakt het mogelijk. Ook hebben wij oplossingen voor leasemaatschappijen.

Investeerders

Investeert u in een buitenlandse vestiging, of in een exportlening? Dan dekken wij uw investering tegen verlies. Lees hier verder.

Wij helpen u graag verder

Wat doet Atradius Dutch State Business voor u?

Atradius Dutch State Business biedt exporteurs van kapitaalgoederen, internationaal opererende aannemers, banken en investeerders een breed scala aan verzekeringen en garanties voor risico's bij zakendoen in het buitenland. Deze dekkingen verlenen wij namens de Nederlandse overheid.

Bekijk onze video voor uitleg over exportkredietverzekeren.

Bescherm uw bedrijf tegen liquiditeitsproblemen met oplossingen van Atradius DSB

Atradius DSB kan u helpen bij het verkrijgen van financiering. U kunt daarbij denken aan het verkrijgen van werkkapitaal. Atradius DSB biedt een dekking aan uw bank, zodat die zeker weet dat het verleende werkkpitaal gedekt is. Daarnaast kan Atradius DSB u helpen met het dekken van garanties, door het stellen van contragaranties.

Bekijk onze video voor meer informatie over oplossingen voor liquiditeitsproblemen.

Zo werken wij met onze klanten

Atradius Dutch State Business biedt namens de overheid verschillende verzekeringen aan, bijvoorbeeld om het risico van wanbetaling te beperken. Lees hieronder hoe wij dit voor andere bedrijven hebben gedaan:

New Business Specialist

Oscar Boot

Oscar Boot
Senior Underwriter

Nog niet bekend met Atradius Dutch State Business?

Samen met u en uw bank werken wij eraan om de beste (financierings)oplossing te vinden voor uw export. Als u nog niet eerder ervaring heeft opgedaan met ons en onze mogelijkheden heeft u waarschijnlijk behoefte aan uitgebreidere uitleg vooraf, tijdens een vrijblijvend gesprek. Of aan meer begeleiding tijdens het eerste aanvraagproces. Daarvoor sta ik graag voor u klaar.

Als underwriter en business developer help ik u bij uw aanvraag, maar ook in de periode daaraan voorafgaand. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over de mogelijkheden voor het aantrekken van werkkapitaal voor uw export, financiering voor uw koper of het stellen van garanties door uw bank aan buitenlandse klanten. Gedurende het hele proces heeft u één aanspreekpunt. U kunt bij mij terecht met al uw vragen. Mail of bel naar 020 553 2693.

Door onze samenwerking zorgen u en ik voor meer export!

Project Finance Manager

Alexander Otten, Atradius DSB Project Finance

Alexander Otten
Senior Project Finance Manager

Als Senior Project Finance Manager kijk ik niet op van complexe structuren. Ik ben gewend om samen met de klant creatieve oplossingen te zoeken voor projectfinanciering.

U kunt bij mij terecht voor alle deals waarbij de terugbetaling van de lening niet gegarandeerd wordt door overheden of bestaande bedrijven, maar afhangt van de te verwachten kasstroom van het project.

Samen met u (en in veel gevallen een team van adviseurs) voer ik de project due diligence uit, breng ik alle risico’s in kaart en beperk ik deze waar mogelijk. Hierdoor ontstaat een financierbaar project waar wij namens de Nederlandse Staat achter kunnen staan.

Ik zie ernaar uit om er samen met u voor te zorgen dat uw project gefinancierd wordt!

Wilt u meer informatie over Projectfinanciering klik dan hier.

In een interview voor Rabobank Highlights leest u hoe ik samen met de klant een oplossing heb gevonden voor het financieren van zijn groene energieproject.

Schadespecialist

George Aardenburg

George Aardenburg
Senior Manager Claims & Recoveries

Als het misgaat, kom ik in beeld. Als Claims & Recoveries Manager heb ik een ruime ervaring in het voorkómen van schades. Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij.

Is schade niet te voorkomen dan behandelen mijn collega’s en ik uw schadeclaim. Vervolgens proberen we de schade die we aan u hebben vergoed alsnog te incasseren, in samenspraak met u. Dat kan door middel van een herstructurering van de schuld of door een incasso-intermediair in te schakelen. Wij hebben een uitgebreid netwerk aan intermediairs in het buitenland. Het kan soms lang duren maar vaak wordt de uitgekeerde schade alsnog (deels) geïncasseerd. U ontvangt uw aandeel (het ongedekte deel) in elke opbrengst en houdt dus belang bij het incasso .

Account Manager

Robert HARSANYI

Robert Harsanyi
Senior Export Credit Specialist

Als Export Credit Specialist werk ik met u en uw bank samen om de beste financieringsoplossing te vinden voor uw export. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor al uw kredietverzekeringsvragen wanneer u financiering aan uw buitenlandse klant aanbiedt. Ook kunt u bij mij terecht voor vragen over het bij uw bank aantrekken van werkkapitaal voor uw export, of het stellen van garanties door uw bank aan buitenlandse klanten.

Ik behandel uw aanvraag en denk graag mee over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Daarbij zie ik ook uitzonderlijke risico’s eerder als een uitdaging dan een probleem.

Ik kijk ernaar uit om met u samen exporttransacties mogelijk te maken!

 

 

 

 

 

 

 

Exporteren begint met goede informatie!

Economische Update oktober 2021

Economisch onderzoek

  • Verenigde Staten,
  • Verenigd Koninkrijk
  • Algemene economie

25 okt 2021

Flag on the beach | Atradius

De uitgave van de (Engelstalige) Economische Update van oktober 2021, met daarin een beeld van de huidige wereldwijde economische omgeving en de vooruitzichten door Atradius Economic Research.

Contactgegevens

Naam: Atradius Dutch State Business N.V.
Telefoon: +31 (0)20 553 2693
E-mail:
Naam: Mediacontact
Telefoon: +31 (0)20 553 2693
E-mail:

Atradius Dutch State Business werkt in opdracht van het Nederlandse ministerie van Financiën. Website ministerie van Financiën