Klaar voor de export, maar wie garandeert dat u ook alles betaald krijgt?

Verzeker uzelf tegen wanbetaling van uw opdrachtgever in het buitenland

Over ons en laatste nieuws

Groepsfoto DSB

Atradius Dutch State Business. Export verzekerd.

Atradius Dutch State Business biedt exporteurs van kapitaalgoederen, internationaal opererende aannemers, banken en investeerders een breed scala aan verzekeringen en garanties voor risico's bij het zakendoen in het buitenland. Deze dekkingen verlenen wij namens de Nederlandse overheid.

landkaart met pin

Atradius Dutch State Business organiseert seminar Groeien over de grens

Op 2 november 2018 organiseert Atradius Dutch State Business voor het eerst het seminar Groeien over de grens. Het is een seminar over zakendoen in het buitenland voor ondernemers die hun groeimogelijkheden internationaal willen benutten. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte, gevolgd door 2 break-out sessies over verschillende onderwerpen.

 

Producten

Exporteurs

Vooraf zeker van betaling met exportkredietverzekering. Ook in landen waar betaling niet vanzelfsprekend is.

Aannemers

U wilt een project uitvoeren in het buitenland. Maar hoe zit het met de betalingen? En hoe beschermt u uw materieel als u daar aan het werk bent?

Banken en leasemaatschappijen

Wilt u meer exporteurs en importeurs van dienst zijn en minder kapitaal aanhouden voor exportkredieten? Onze Financieringspolis maakt het mogelijk. Ook hebben wij oplossingen voor leasemaatschappijen.

Investeerders

Investeert u in een buitenlandse vestiging, of in een exportlening? Dan dekken wij uw investering tegen verlies. Lees hier verder.

Nieuwste ontwikkeling

Goedkopere kredieten voor exporteurs tegen een vaste rente

Het wordt mogelijk voor Nederlandse exporteurs om goedkope kredieten tegen een vaste rente aan te bieden aan de afnemers van hun goederen en diensten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een aanvulling op de exportkredietverzekering (ekv) te introduceren, de CIRR-regeling.

In veel andere landen bestaat ook een overheidsloket waar lokale exporteurs terecht kunnen voor goedkope kredieten tegen een vaste rente. Met die kredieten kunnen afnemers – bijvoorbeeld overheden in opkomende markten – tegen een lage, vaste rente goederen of diensten kopen in het exporterende land. Er is hierbij sprake van internationaal afgesproken minimumrentes. Dit schept zekerheid.

Businessmen with tablet | Atradius

Zo werken wij met onze klanten

Atradius Dutch State Business biedt namens de overheid verschillende verzekeringen aan, bijvoorbeeld om het risico van wanbetaling te beperken. Lees hieronder hoe wij dit voor andere bedrijven hebben gedaan: