Klaar voor de export, maar wie garandeert dat u ook alles betaald krijgt?

Verzeker uzelf tegen wanbetaling van uw opdrachtgever in het buitenland

Over ons en laatste nieuws

Management team Atradius Dutch State Business

Atradius Dutch State Business. Export verzekerd.

Atradius Dutch State Business biedt exporteurs van kapitaalgoederen, internationaal opererende aannemers, banken en investeerders een breed scala aan verzekeringen en garanties voor risico's bij het zakendoen in het buitenland. Deze dekkingen verlenen wij namens de Nederlandse overheid.

Maatregelen steunpakket Corona crisis

Wij ondersteunen Nederlandse exporteurs van kapitaalgoederen, diensten of aannemers en ingenieurs die internationaal opereren in deze crisisperiode met behulp van een pakket speciale maatregelen op het gebied van exportkredietverzekering. Dit pakket is samengesteld in overleg met ondernemers en de Nederlandse overheid.

Het tijdelijke pakket, dat wordt aangeboden tot het einde van het jaar, bestaat uit verschillende maatregelen in drie verschillende categorieën.

  • Het verruimen van bepaalde voorwaarden
  • Het versnellen van processen
  • Aanvullende regeling Dutch Trade & Investment Fund (DTIF)


Lees verder voor nadere toelichting over de verschillende maatregelen.

 

Producten

Exporteurs

Vooraf zeker van betaling met exportkredietverzekering. Ook in landen waar betaling niet vanzelfsprekend is.

Aannemers

U wilt een project uitvoeren in het buitenland. Maar hoe zit het met de betalingen? En hoe beschermt u uw materieel als u daar aan het werk bent?

Banken en leasemaatschappijen

Wilt u meer exporteurs en importeurs van dienst zijn en minder kapitaal aanhouden voor exportkredieten? Onze Financieringspolis maakt het mogelijk. Ook hebben wij oplossingen voor leasemaatschappijen.

Investeerders

Investeert u in een buitenlandse vestiging, of in een exportlening? Dan dekken wij uw investering tegen verlies. Lees hier verder.

Wij helpen u graag verder

Wij helpen u graag verder

Wilt u direct weten welke producten geschikt zijn voor u? Klik dan door en beantwoord enkele vragen op de pagina die wordt geopend, en krijg gelijk een overzicht met relevante producten. U kunt hier ook een contactformulier invullen. Iemand uit ons team neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Businessmen with tablet | Atradius

Zo werken wij met onze klanten

Atradius Dutch State Business biedt namens de overheid verschillende verzekeringen aan, bijvoorbeeld om het risico van wanbetaling te beperken. Lees hieronder hoe wij dit voor andere bedrijven hebben gedaan:

New Business Specialist

Oscar Boot

Oscar Boot
Senior Underwriter

Nog niet bekend met Atradius Dutch State Business?

Samen met u en uw bank werken wij eraan om de beste (financierings)oplossing te vinden voor uw export. Als u nog niet eerder ervaring heeft opgedaan met ons en onze mogelijkheden heeft u waarschijnlijk behoefte aan uitgebreidere uitleg vooraf, tijdens een vrijblijvend gesprek. Of aan meer begeleiding tijdens het eerste aanvraagproces. Daarvoor sta ik graag voor u klaar.

Als underwriter en business developer help ik u bij uw aanvraag, maar ook in de periode daaraan voorafgaand. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over de mogelijkheden voor het aantrekken van werkkapitaal voor uw export, financiering voor uw koper of het stellen van garanties door uw bank aan buitenlandse klanten. Gedurende het hele proces heeft u één aanspreekpunt. U kunt bij mij terecht met al uw vragen. Mail of bel naar 020 553 2693.

Door onze samenwerking zorgen u en ik voor meer export!

Project Finance Manager

Alexander Otten, Atradius DSB Project Finance

Alexander Otten
Senior Project Finance Manager

Als Senior Project Finance Manager kijk ik niet op van complexe structuren. Ik ben gewend om samen met de klant creatieve oplossingen te zoeken voor projectfinanciering.

U kunt bij mij terecht voor alle deals waarbij de terugbetaling van de lening niet gegarandeerd wordt door overheden of bestaande bedrijven, maar afhangt van de te verwachten kasstroom van het project.

Samen met u (en in veel gevallen een team van adviseurs) voer ik de project due diligence uit, breng ik alle risico’s in kaart en beperk ik deze waar mogelijk. Hierdoor ontstaat een financierbaar project waar wij namens de Nederlandse Staat achter kunnen staan.

Ik zie ernaar uit om er samen met u voor te zorgen dat uw project gefinancierd wordt!

Wilt u meer informatie over Projectfinanciering klik dan hier.

In een interview voor Rabobank Highlights leest u hoe ik samen met de klant een oplossing heb gevonden voor het financieren van zijn groene energieproject.

Schadespecialist

George Aardenburg

George Aardenburg
Senior Manager Claims & Recoveries

Als het misgaat, kom ik in beeld. Als Claims & Recoveries Manager heb ik een ruime ervaring in het voorkómen van schades. Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij.

Is schade niet te voorkomen dan behandelen mijn collega’s en ik uw schadeclaim. Vervolgens proberen we de schade die we aan u hebben vergoed alsnog te incasseren, in samenspraak met u. Dat kan door middel van een herstructurering van de schuld of door een incasso-intermediair in te schakelen. Wij hebben een uitgebreid netwerk aan intermediairs in het buitenland. Het kan soms lang duren maar vaak wordt de uitgekeerde schade alsnog (deels) geïncasseerd. U ontvangt uw aandeel (het ongedekte deel) in elke opbrengst en houdt dus belang bij het incasso .

Account Manager

Robert HARSANYI

Robert Harsanyi
Senior Export Credit Specialist

Als Export Credit Specialist werk ik met u en uw bank samen om de beste financieringsoplossing te vinden voor uw export. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor al uw kredietverzekeringsvragen wanneer u financiering aan uw buitenlandse klant aanbiedt. Ook kunt u bij mij terecht voor vragen over het bij uw bank aantrekken van werkkapitaal voor uw export, of het stellen van garanties door uw bank aan buitenlandse klanten.

Ik behandel uw aanvraag en denk graag mee over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Daarbij zie ik ook uitzonderlijke risico’s eerder als een uitdaging dan een probleem.

Ik kijk ernaar uit om met u samen exporttransacties mogelijk te maken!

 

 

 

 

 

 

 

Exporteren begint met goede informatie!

Global Economic Outlook November 2019

Market Monitor

  • Algerije,
  • Brazilië
  • Algemene economie

10 dec 2019

Financial payments | Atradius

De wereldeconomie verliest in 2019 en 2020 aan kracht. Nu de handelsoorlog dit versnelt, zal de veerkracht van de consument helpen om een recessie te voorkomen.

Contact

Naam:
Telefoon: +31 (0)20 553 2693
E-mail:

Atradius Dutch State Business werkt in opdracht van het Nederlandse ministerie van Financiën. Website minsterie van Financiën