Klaar voor de export, maar wie garandeert dat u ook alles betaald krijgt?

Verzeker uzelf tegen wanbetaling van uw opdrachtgever in het buitenland

Over ons en laatste nieuws

Wat doet Atradius DSB voor u?

Atradius Dutch State Business biedt een uitgebreid pakket verzekeringen en garanties voor exporteurs van kapitaalgoederen, internationale aannemers, banken en investeerders. Deze oplossingen zijn speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen verschillende risico's die zich kunnen voordoen bij het zakendoen in het buitenland. Wat ons onderscheidt, is dat wij deze dekkingen namens de Nederlandse overheid aan Nederlandse exporteurs bieden. Bekijk onze video voor uitleg over exportkredietverzekeren.

Atradius DSB en exporteurs

Wij helpen u graag met uw export

Wilt u meer weten over de voordelen die onze producten en diensten uw bedrijf kunnen bieden op weg naar de verwezenlijking van uw exportambities, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande link.  Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en met u samen te werken om het product of de combinatie van producten te vinden waarmee uw bedrijf kan groeien en de exportactiviteiten kan uitbreiden. 

Producten

Exporteurs

Vooraf zeker van betaling met exportkredietverzekering. Ook in landen waar betaling niet vanzelfsprekend is.

Aannemers

U wilt een project uitvoeren in het buitenland. Maar hoe zit het met de betalingen? En hoe beschermt u uw materieel als u daar aan het werk bent?

Banken en leasemaatschappijen

Wilt u meer exporteurs en importeurs van dienst zijn en minder kapitaal aanhouden voor exportkredieten? Onze Financieringspolis maakt het mogelijk. Ook hebben wij oplossingen voor leasemaatschappijen.

Investeerders

Investeert u in een buitenlandse vestiging, of in een exportlening? Dan dekken wij uw investering tegen verlies. Lees hier verder.

Wij helpen u graag verder

Financier uw export met wissels

In een tijd waarin het verkrijgen van financiering voor kleine transacties bij banken een uitdaging kan zijn, biedt Atradius DSB hiervoor oplossingen. Ontdek hoe uw bedrijf kapitaalgoederen kan exporteren en tegelijkertijd transacties kan financieren met wissels, ook bekend als 'Bills of Exchange'. Deze financiële instrumenten bieden niet alleen flexibiliteit maar zijn ook verhandelbaar, waardoor u volledige controle hebt over het financiële strategie van uw exportdeal.

Voor een uitleg over de voordelen en toepassingen van wissels, verwijzen wij u graag naar ons informatieve document:

Hoe werkt de bevoorschotting van wissels
 

Groendekking van Atradius DSB vergroot groeikansen Nederlandse exporteurs

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda, en groen ondernemen is essentieel voor onze toekomst. Daarom is Atradius Dutch State Business bereid een stap verder te gaan om groene exporttransacties te ondersteunen en heeft zij een nieuw product gecreëerd om klanten te helpen de groene exportdoelen sneller en met meer zekerheid te bereiken.

Zo werken wij met onze klanten

Atradius Dutch State Business biedt namens de overheid verschillende verzekeringen aan, bijvoorbeeld om het risico van wanbetaling te beperken. Lees hieronder hoe wij dit voor andere bedrijven hebben gedaan:

Business Developer

Margriet Van Dongen

Margriet Van Dongen
Business Developer

Exportkredietverzekering? Dat is toch uitsluitend voor hele grote projecten’?  

Deze opmerking hoor ik vaak bij mijn eerste ontmoeting met een exporteur. Gelukkig is dat niet zo. Als het gaat om kapitaalgoederen of grote aannemingswerken, dan kunnen wij al een rol spelen bij een contractbedrag vanaf EUR 100.000.   

In de praktijk ontmoet ik veel MKB-bedrijven met vragen over exporttransacties naar exotische landen, maar ook over transacties dichter bij huis. Vraagt uw koper om lange betalingstermijnen, of blokkeert een door uw koper gevraagde bankgarantie de liquiditeit die u nodig had voor de uitvoering van de exporttransactie, dan zijn er oplossingen. Atradius Dutch State Business heeft verschillende producten die zorgen voor betalingszekerheid, financiering van de transactie of voor werkkapitaal dat nodig is voor de betreffende exporttransactie.

Graag help ik u uw weg te vinden binnen de oplossingen die de Nederlandse Staat heeft voor exporttransacties van kapitaalgoederen of aannemingswerken.

Ik kijk uit naar uw telefoontje!

New Business Specialist

Oscar Boot

Oscar Boot
Senior Underwriter

Nog niet bekend met Atradius Dutch State Business?

Samen met u en uw bank werken wij eraan om de beste (financierings)oplossing te vinden voor uw export. Als u nog niet eerder ervaring heeft opgedaan met ons en onze mogelijkheden heeft u waarschijnlijk behoefte aan uitgebreidere uitleg vooraf, tijdens een vrijblijvend gesprek. Of aan meer begeleiding tijdens het eerste aanvraagproces. Daarvoor sta ik graag voor u klaar.

Als underwriter en business developer help ik u bij uw aanvraag, maar ook in de periode daaraan voorafgaand. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over de mogelijkheden voor het aantrekken van werkkapitaal voor uw export, financiering voor uw koper of het stellen van garanties door uw bank aan buitenlandse klanten. Gedurende het hele proces heeft u één aanspreekpunt. U kunt bij mij terecht met al uw vragen. Mail of bel naar 020 553 2693.

Door onze samenwerking zorgen u en ik voor meer export!

Project Finance Manager

Alexander Otten, Atradius DSB Project Finance

Alexander Otten
Senior Project Finance Manager

Als Senior Project Finance Manager kijk ik niet op van complexe structuren. Ik ben gewend om samen met de klant creatieve oplossingen te zoeken voor projectfinanciering.

U kunt bij mij terecht voor alle deals waarbij de terugbetaling van de lening niet gegarandeerd wordt door overheden of bestaande bedrijven, maar afhangt van de te verwachten kasstroom van het project.

Samen met u (en in veel gevallen een team van adviseurs) voer ik de project due diligence uit, breng ik alle risico’s in kaart en beperk ik deze waar mogelijk. Hierdoor ontstaat een financierbaar project waar wij namens de Nederlandse Staat achter kunnen staan.

Ik zie ernaar uit om er samen met u voor te zorgen dat uw project gefinancierd wordt!

Wilt u meer informatie over Projectfinanciering klik dan hier.

In een interview voor Rabobank Highlights leest u hoe ik samen met de klant een oplossing heb gevonden voor het financieren van zijn groene energieproject.

Schadespecialist

George Aardenburg

George Aardenburg
Senior Manager Claims & Recoveries

Als het misgaat, kom ik in beeld. Als Claims & Recoveries Manager heb ik een ruime ervaring in het voorkómen van schades. Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij.

Is schade niet te voorkomen dan behandelen mijn collega’s en ik uw schadeclaim. Vervolgens proberen we de schade die we aan u hebben vergoed alsnog te incasseren, in samenspraak met u. Dat kan door middel van een herstructurering van de schuld of door een incasso-intermediair in te schakelen. Wij hebben een uitgebreid netwerk aan intermediairs in het buitenland. Het kan soms lang duren maar vaak wordt de uitgekeerde schade alsnog (deels) geïncasseerd. U ontvangt uw aandeel (het ongedekte deel) in elke opbrengst en houdt dus belang bij het incasso .

Account Manager

Robert HARSANYI

Robert Harsanyi
Senior Export Credit Specialist

Als Export Credit Specialist werk ik met u en uw bank samen om de beste financieringsoplossing te vinden voor uw export. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor al uw kredietverzekeringsvragen wanneer u financiering aan uw buitenlandse klant aanbiedt. Ook kunt u bij mij terecht voor vragen over het bij uw bank aantrekken van werkkapitaal voor uw export, of het stellen van garanties door uw bank aan buitenlandse klanten.

Ik behandel uw aanvraag en denk graag mee over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Daarbij zie ik ook uitzonderlijke risico’s eerder als een uitdaging dan een probleem.

Ik kijk ernaar uit om met u samen exporttransacties mogelijk te maken!

 

 

 

 

 

 

 

Exporteren begint met goede informatie!

Critical minerals in LAC are key for energy transition

Economisch Onderzoek

  • Argentinië,
  • Brazilië,
  • Algemene economie

27 feb 2024

Latin America and the Caribbean's critical mineral resources are needed for the global energy transition but the sustainability of their mining needs to be prioritised.

Contactgegevens

Naam: Atradius Dutch State Business N.V.
Telefoon: +31 (0)20 553 2693
E-mail: info.dsb@atradius.com
Naam: Nahuel Mercedes (perscontact)
Telefoon: +31 (0) 613 97 70 18
E-mail: dsb.press@atradius.com

Atradius Dutch State Business werkt in opdracht van het Nederlandse ministerie van Financiën. Website ministerie van Financiën