Jaaroverzicht

Dit overzicht wordt ieder jaar gepubliceerd door Atradius Dutch State Business. Raadpleeg onze meest recente resultaten.

Atradius DSB is de officiële exportkredietverzekeraar van Nederland. Wij opereren namens en voor rekening van de Nederlandse staat. Dit toont de betrokkenheid van de staat bij de ondersteuning en bevordering van de exportsector van het land.

 

 

Jaaroverzicht atradius DSB

 

 

 

 

Het jaaroverzicht geeft informatie over onze activiteiten, prestaties en belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar.

De publicatie belicht onze focus op groene initiatieven en de groei van onze groene portefeuille. Belangrijke aspecten zoals premie-inkomen en het aantal behandelde zaken, verdeeld naar sector, land en regio worden behandelt. Daarnaast geeft de publicatie een overzicht van betaalde claims en hun impact op onze jaarrekening.

Verder wordt in ons jaaroverzicht benadrukt hoe Atradius DSB zich inzet voor de naleving van milieu-, sociale en regelgeving. Zo wordt in het kort uiteengezet waarop onze milieu- en sociaal adviseurs hun beoordeling baseren. De publicatie belicht ook de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt bij de vergroening van de exportkredietverzekering en geeft aan hoe Atradius DSB bijdraagt aan klimaatactie en duurzame ontwikkeling. 

Het jaaroverzicht is een waardevolle bron om inzicht te krijgen in onze activiteiten en onze aanzienlijke impact op de Nederlandse exportsector.

Sterke groei mkb en groen – exporteurs blij met dienstverlening.

Hoewel onze cijfers sterk zijn, met méér mkb en een flink groeiend aantal groene transacties, was er ook reden voor treurigheid. Het begon met de oorlog in Oekraïne, een snelgroeiend land waar onze klanten graag zaken deden. Maar hier bleef het niet bij: handelsonderbrekingen en sancties volgden al snel en de energiecrisis werd in de tweede helft van het jaar een wereldprobleem. Ik moet vaak denken aan de Oekraïners en hun enorme vastberadenheid om hun, en onze, vrijheid te verdedigen. Wij putten hier in ons werk motivatie uit. We hopen met heel ons hart dat de oorlog snel zal eindigen.

Bert Buning Atradius DSB
Bert Bruning
Directeur Atradius Ducth State Business 

 

 

 

 

 

Hieronder kunt u onze jaaroverzichten tot en met 2016 vinden en downloaden. Als u toegang wilt tot eerdere jaren, neem dan contact met ons op via + 31 20 553 2693 of stuur een email naar:  info.dsb@atradius.com.

 

 

Downloads

Gerelateerde content

Over ons bedrijf

Lees hier meer over onze geschiedenis, onze missie en ons management.

Artikelen

Hier leest u de laatste persberichten en ook nieuws over exportprojecten. van Atradius Dutch State Business

MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)

De Nederlandse overheid wil graag het maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ondernemingen stimuleren. Lees hier alles over MVO bij Atradius Dutch State Business.