Ekv-consultatiebijeenkomst

Atradius nieuws

De ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken en Atradius Dutch State Business nodigen u van harte uit voor de ekv-consultatiebijeenkomst op 30 november.

Zoals onder andere tijdens de stakeholderbijeenkomst van 28 februari 2017 is aangekondigd, is er in de loop van dit jaar gewerkt aan het opstellen van twee nieuwe beleidsdocumenten voor de exportkredietverzekering. Het eerste betreft een actualisatie van het mvo-beleidsdocument, het tweede betreft een nieuw opgesteld information disclosure policy.

De volgende documenten zijn beschikbaar via onze website (zie onder)

  • het concept mvo-beleidsdocument (ter consultatie), onderwerp van het ochtendprogramma;
  • het concept information disclosure policy (ter consultatie), onderwerp van het middagprogramma;
  • het achtergronddocument: “Integrating Human Rights Due Diligence:  A Review of Atradius DSB’s Environmental and Social Policy and Procedure”, door Shift (wordt niet geconsulteerd). In de aanloop naar de aanpassing van het mvo-beleidsdocument is extern advies gevraagd aan Shift over de verdere inbedding van UN Guiding Principles on Business & Human Rights in het mvo-beleid. De uitkomsten van dit rapport zijn meegenomen bij het opstellen van de nieuwe beleidsdocumenten.

U bent van harte welkom om uw suggesties of opmerkingen op het concept mvo-beleidsdocument en concept information disclosure policy met ons te delen. Met het oog op de voorbereiding van de consultatiedag stellen wij het op prijs als u eventuele suggesties of opmerkingen over de documenten uiterlijk maandag 27 november met ons wilt delen.

Tijdens de consultatiedag zullen de twee nieuwe conceptbeleidsdocumenten worden toegelicht, waarna er ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan over de documenten.

Mocht u onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn bij de consultatie, of nog additionele opmerkingen hebben, dan kunt u deze tot en met vrijdag 8 december toesturen aan info.dsb@atradius.com.

Programma:

De consultatiedag behelst een ochtend- en een middagdeel:

  • De ochtend staat in het teken van het concept mvo-beleidsdocument en zal om 10:00u van start gaan.
  • Gedurende de middag zal de information disclosure policy centraal staan, inloop is mogelijk vanaf 13:30u.

U kunt aan één of beide dagdelen deelnemen.

Locatie: Atradius Dutch State Business, David Ricardostraat 1, Amsterdam

Bij verdere vragen of indien u zich alsnog aan wilt melden voor de bijeenkomst, kunt u contact opnemen via info.dsb@atradius.com of +31 (0)70 342 7228. Een bericht met praktische informatie over de consultatiedag zal separaat worden toegestuurd aan degenen die zich hebben aangemeld.