Atradius DSB op de E3F Summit

Atradius nieuws

Atradius DSB neemt deel aan internationale discussie duurzame ekv

Op woensdag 24 november zal Atradius Dutch State Business deelnemen aan de E3F Summit, een internationale bijeenkomst van de gelijknamige E3F Coalitie. In deze groep wordt op ministerieel niveau de verduurzaming van exportkredietverzekeringen besproken met beleidsmakers en exportkredietagentschappen aan de hand van een getekende Statement of Principles. De belangrijkste activiteiten van de E3F-oalitie zijn uitwisseling van initiatieven op transparantie, incentives en verdere uitbreiding van de E3F-coalitie.

 

 

E3F summit to boost green export finance

 

 

Als uitvoerder van de Nederlandse exportkredietverzekering deelt Atradius Dutch State Business haar expertise gelinkt aan het Nederlandse exportpotentieel. Op het programma zal Bert Bruning (Directeur, Atradius DSB) deelnemen aan een panel over de rol van exportfinanciering voor hernieuwbare energieoplossingen in opkomende markten zoals Afrika. Irene Visser (Head of Strategy & International Relations) zal het panel ‘Net Zero by 2050’ modereren met sprekers van het International Energy Agency en UNEP FI.        

 

Over de E3F Coalitie:

 

De E3F-coalitie wil de klimaatdoelen van het klimaatakkoord van Parijs beter integreren in de publieke export financiering door steun aan fossiele projecten uit te faseren en de steun aan groene projecten te verbeteren. In het bijzonder zullen E3F-landen zich inspannen voor meer transparantie en voor een gelijkwaardig internationaal speelveld door meer landen ervan te overtuigen dat zij zich moeten aansluiten bij de coalitie. Op 24 november bespreken de leden van de coalitie de rol die exportkredietverzekeringen en exportfinanciering binnen de wereldwijde energietransitie vervullen. Het programma besteedt ook speciale aandacht aan projecten voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden en aan de bijdrage die maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden leveren aan de discussie. Eerder dit jaar tijdens de eerste E3F Summit op 14 april, lanceerden de regeringen van Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk de E3F-coalitie. Het tweede virtuele evenement wordt op 24 november door de Nederlandse ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken georganiseerd vanuit het World Forum in Den Haag.

 

Onder de sprekers bevinden zich:

•           Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst)

•           Minister Tom de Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking)

•           De Nederlandse Klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme

•           Bert Bruning, Managing Director, Atradius Dutch State Business

•           Peder Lundquist, CEO, EKF Denmark

•           Karin Wessman, Head of Sustainability, EKN, Sweden

•           Laura Cozzi, Chief Energy Modeller of the International Energy Agency 

•           Chris Mitman, Head of Export Finance at Investec Bank plc and Co-Chair of the ICC-SWG.

 

Daarnaast zijn er sprekers namens exporteurs, exportkredietverzekeraars, overheid, de wetenschap, NGO’s en financiële instellingen.

Het volledige programma en registratiepagina zijn hier te vinden.
Programma

Download hieronder de E3F statement of principles 

Downloads