Dibalex ontvangt diverse orders uit Duitsland

Atradius nieuws

Dibalex maakt machines voor de productie van metalen profielen, gebaseerd op de specificaties van hun klanten. En iedere machine is maatwerk.

Dibalex

Dibalex is in 1998 opgericht door Bert Havenaar (CEO) en begon met drie man in een kleine bedrijfshal in Ridderkerk. Het bedrijf maakt machines voor de productie van profielen, gebaseerd op de specificaties van hun klanten. De markt voor profielen is relatief klein en de naam van Dibalex was al snel bekend. De ingenieurs hadden eigen ideeën om op hun eigen manier de markt van profileermachines te betreden. Ze wilden een flexibele organisatie met een flexibele inkoop van onderdelen. Hiermee stapten ze af van de gangbare manier in de markt om alles zelf te maken. Die methode sloeg aan en inmiddels staat er een grote hal in Dordrecht en werken er 65 mensen.

Havenaar: “Iedere machine wordt op maat gemaakt. Op basis van de wensen van de klant wordt een 3d ontwerp gemaakt. Na de terugkoppeling van de klant, wordt het definitieve ontwerp uitgewerkt. De onderdelen worden ingekocht, door ons geassembleerd en de profileermachine wordt bij de klant in bedrijf gesteld. Uiteraard wordt de klant daarbij uitgebreid geïnstrueerd over het gebruik. Onze serviceafdeling onderhoudt de contacten en zorgt ervoor dat de geleverde machines goed worden onderhouden.”

Dibalex profiel machine