Een verantwoorde ekv
De Nederlandse overheid wil graag het verantwoord ondernemen bij ondernemingen stimuleren. Lees hier alles over de anti-omkoping en milieu- en sociaalbeleid van Atradius DSB.
De Nederlandse overheid wil graag het verantwoord ondernemen bij ondernemingen stimuleren. Lees hier alles over de anti-omkoping en milieu- en sociaalbeleid van Atradius DSB.
Binnengekomen aanvragen worden getoetst op financiële, compliance en milieu- en sociale aspecten. Voordat wij een transactie goedkeuren, brengen we de te verwachten milieu- en sociale risico’s in kaart en beoordelen we of het project voldoet aan de eisen van ons Milieu- en Sociaal Beleid. We volgen internationale richtlijnen en toetsingskaders zoals de International Finance Corporation Performance Standards en United Nations Guiding Principles for Business and Human Rights. Als bedrijf is het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, en de OESO-richtlijnen bieden hierbij handvatten voor bedrijven. Gaat het om een groot project of een sector met verhoogde risico’s, zoals baggerwerkzaamheden of grootschalige landbouw? Dan voeren we een uitgebreide milieu- en sociale beoordeling uit. We kijken bijvoorbeeld naar:
Voor verschillende thema’s hebben we beleid opgesteld waarin staat wat we verwachten van bedrijven. Deze kaders helpen u om te weten waar u aan toe bent.
Onze compliance-procedure en ons anti-omkopingsbeleid is erop gericht om financiële integriteitsrisico’s in kaart te brengen en zorgvuldig te kunnen afwegen. Naast onze underwriters voeren onze compliance officers een uitgebreide screening uit om risico’s gerelateerd aan omkoping en naleving van internationale sancties te signaleren en vermijden. Dit gebeurt door informatie op te vragen bij klanten, aangevuld met eigen onderzoek en gebruikmakend van beschikbare interne en externe databases en tools. Bij enige indicatie van onwenselijke compliance- en of corruptierisico's, gesanctioneerde personen of entiteiten kunnen aanvragen worden afgewezen.
Neem contact met ons op