Atradius Dutch State Business organiseert seminar

Atradius nieuws

Op 2 november 2018 organiseert Atradius Dutch State Business in samenwerking met RVO voor het eerst het seminar Groeien over de grens.

Het is een seminar over zakendoen in het buitenland voor ondernemers die hun groeimogelijkheden internationaal willen benutten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

landkaart met pin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Docter, ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking zal het seminar openen met een presentatie over de ondersteuning die Buitenlandse Zaken kan bieden. Hierbij kunt u denken aan regelingen zoals DGGF(Dutch Good Growth Fund) en DTIF (Dutch Trade and Investment Fund).

Vervolgens zal Bart Jan Koopman, van EvoFenedex, vertellen over de internationale ontwikkelingen in de export en de wereldwijde handel. Waar liggen kansen voor de toekomst en wat is de verwachting van het Nederlandse bedrijfsleven?

Als laatste key note speaker zal Bert Oudvorst, Investment Manager RVO, een case uit de praktijk van een ondernemer toelichten, die van exporteren de stap heeft gezet naar investeren in het buitenland.

Het tweede deel van het programma zal bestaan uit kleinere sessies, waarbij in de eerste ronde kan worden gekozen uit drie presentaties. De eerste presentatie zal gaan over exporteren naar uitdagende landen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u als exporteur rekening mee houden? De tweede presentatie gaat over het investeren in het buitenland. Wanneer is het interessant om dit te doen en wat zijn de mogelijkheden om hier ondersteuning in te krijgen. En tot slot is er een presentatie waarbij wordt gesproken over nieuwe mogelijkheden in de sector voor duurzame energie, waarbij onder meer Climate Investor One wordt toegelicht.

In het allerlaatste deel van het programma kan iedereen kiezen voor een paneldiscussie over een specifieke regio. De regio’s waaruit kan worden gekozen zijn Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. De panelleden zijn ondernemers met ervaring in deze regio’s, medewerkers van Buitenlandse Zaken, Investment Managers van RVO en de underwriters van Atradius. Met behulp van moderatoren die allen kennis hebben over de specifieke regio, wordt gezorgd voor een interactieve en inspirerende sessie.

Bekijk het volledige programma met alle sprekers en panelleden

Uiteraard zal aan het einde van de dag een netwerkborrel plaatsvinden waar u nieuwe contacten kunt leggen voor de start van nieuwe mogelijkheden.

 

Routebeschrijving

(1.29MB PDF)