Vacatures

Wil jij de sprong wagen en werken in de wereld van exportkredietverzekeren? Kijk welke vacatures we hebben.

Vacatures

Atradius DSB, onderdeel van de Atradius groep, biedt namens de Nederlandse staat verzekerings- en garantieproducten aan voor het afdekken van het betalingsrisico bij het zakendoen in het buitenland. Het gaat hierbij vaak om transacties met een lange krediettermijn of uitvoeringsduur, waarbij de afnemer vaak gevestigd is in een opkomende markt. Ook bieden wij onze klanten oplossingen op het gebied van werkkapitaal en bankgaranties. Onze klanten zijn Nederlandse leveranciers van kapitaalgoederen of diensten, aannemingsbedrijven en hun financiers.

 

Compliance officer

Binnen ADSB is het team IT, Control & Compliance verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van controleprocessen en coördinatie van de samenwerking met de externe accountant. In samenwerking met onze opdrachtgever, de Nederlandse Staat, stelt ons team het compliance beleid vast en worden aanvragen aan dit beleid getoetst. We zorgen voor het opstellen van de budgetten en de betaling van declaraties en facturen. Ook ondersteunen we de medewerkers op IT-gebied en verzorgen we de rapportages over ADSB-activiteiten aan zowel interne als externe instituties.

Als Compliance Officer ben je onderdeel van de tweede lijn van de organisatie. De eerste lijn is verantwoordelijk voor de primaire processen en bedrijfsvoering van de organisatie, terwijl jij vanuit de tweede lijn als aandachtsgebied hebt het adviseren en monitoren van compliance en integriteitsrisico’s. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het actueel houden en verbeteren van het compliance beleid. Deze structuur impliceert dat de verantwoordelijkheid voor compliant en integer handelen van de organisatie primair is belegd in de eerste lijn (het primaire proces). Je vervult je taken onafhankelijk van de commerciële of andere processen en rapporteert aan de head of IT, Control & Compliance.

Herken jij je in dit profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees hier de vacature en Solliciteer direct:

 

Stage SME & Business Development

Bij de Atradius Groep is op de afdeling Dutch State Business binnen het SME & Business development team een stageplek beschikbaar. Het team SMEs & Business development is onder meer verantwoordelijk voor marketingactiviteiten, het benaderen en helpen van (potentiële) klanten uit het segment Midden- en klein bedrijf (MKB), het beoordelen van aanvragen van deze klanten voor verzekerings- en garantieproducten en het beheren van lopende dekkingstoezeggingen en polissen. Wij hebben bijzondere aandacht voor innovatieve en groene bedrijven. Het team bestaat op dit moment uit 18 collega’s.

 

Als stagiair binnen ADSB kom je het team ondersteunen op meerdere vlakken. Jij gaat helpen bij het onder de aandacht brengen van onze producten bij zoveel mogelijk exporteurs van kapitaalgoederen. Daarbij ligt onze focus o.a. op bedrijven die groene en of duurzame producten ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheid is het identificeren van dergelijke bedrijven, zowel door te inventariseren welke informatie publiek beschikbaar is (bijv. branche rapporten) en in tweede instantie door zelf onderzoek te doen. Ook ga je helpen ons lead managementsysteem beter te structureren. Dit doe je door middel van labelling met bestaande labels en nieuw door jou mede te bepalen labels. Daarnaast ondersteun je bij andere taken binnen het SME & Business development Team onder andere bij de marketing en communicatieactiviteiten.

Herken jij je in dit profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees hier de vacature en Solliciteer direct

Gerelateerde content

Jaaroverzicht

Dit overzicht wordt ieder jaar gepubliceerd door Atradius Dutch State Business. Bekijk hier de jaarverslagen.

Nieuws en persberichten

Hier leest u het laatste nieuws en persberichten van Atradius Dutch State Business.

Brochures

In de brochures geven wij informatie over de verschillende vormen van verzekering van exportkrediet voor kapitaalgoederentransacties en financiering. Bekijk de brochures voor meer informatie.