Vacatures

Wil jij de sprong wagen en werken in de wereld van exportkredietverzekeren? Kijk welke vacatures we hebben.

Vacatures

Atradius DSB, onderdeel van de Atradius groep, biedt namens de Nederlandse staat verzekerings- en garantieproducten aan voor het afdekken van het betalingsrisico bij het zakendoen in het buitenland. Het gaat hierbij vaak om transacties met een lange krediettermijn of uitvoeringsduur, waarbij de afnemer vaak gevestigd is in een opkomende markt. Ook bieden wij onze klanten oplossingen op het gebied van werkkapitaal en bankgaranties. Onze klanten zijn Nederlandse leveranciers van kapitaalgoederen of diensten, aannemingsbedrijven en hun financiers.

 

Senior Project Manager

Vanwege uitbreiding van onze dienstverlening aan de Nederlandse staat hebben we een nieuw team opgericht binnen ADSB: Strategy & International Relations. Jij gaat je primair richten op het opzetten en runnen van het Atradius DSB ‘Project Office’. Hier worden strategische projecten geïnitieerd en uitgevoerd voor ADSB en/of de staat; dit kunnen research, beleid, productontwikkeling, business development, communicatie en/of andersoortige projecten zijn.

Als Manager Project Office zal jij een belangrijke rol spelen in het opzetten en operationaliseren van deze ‘Office’, met name in de te gebruiken systemen, structuren en software en in de training en aansturing van de projectleiders alsmede in het meten en communiceren van voortgang en resultaten. Naast je coördinerende rol in het opzetten en beheer van de ‘Project Office’ zal je ook voor een aantal projecten als projectleider optreden.

Lees de volledige tekst

Project Manager

Vanwege uitbreiding van onze dienstverlening aan de Nederlandse staat hebben we een nieuw team opgericht binnen Atradius DSB: Strategy & International Relations. Binnen dit team zul jij als Project Manager een aantal projecten coördineren. Je stuurt projectteams aan, meet voortgang van projecten, stelt rapportages op en denkt mee met de te gebruiken systemen en structuren voor projectmanagement.

Lees de volledige tekst

Communications Manager

Je bent als Communications Manager verantwoordelijk voor externe en corporate communicatie van ADSB. Hierin ben je het eerste aanspreekpunt en gesprekspartner voor de media en speel je een centrale rol in communicatie met externe stakeholders. Je geeft input aan de opzet en de uitvoering van een brede marketing en communicatiestrategie (in samenwerking met het huidige Marketing Team).

Lees de volledige tekst

Compliance Officer

Binnen Atradius DSB is het team IT, Control & Compliance verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van controleprocessen en coördinatie van de samenwerking met de externe accountant. In samenwerking met onze opdrachtgever, de Nederlandse Staat, stelt ons team het compliance beleid vast en worden aanvragen aan dit beleid getoetst.

Als Compliance Officer ben je onderdeel van de tweede lijn van de organisatie. De eerste lijn is verantwoordelijk voor de primaire processen en bedrijfsvoering van de organisatie, terwijl jij vanuit de tweede lijn als aandachtsgebied hebt het adviseren en monitoren van compliance en integriteitsrisico’s.

Lees de volledige tekst

(Junior) macro-economist

Atradius Economic Research heeft binnen Atradius een groepsbrede verantwoordelijkheid om politieke en macro-economische ontwikkelingen te analyseren, evenals het daarmee samenhangende commerciële en politieke insolventie-/niet-betalingsrisico voor bedrijven en overheden wereldwijd.

Ter versterking van zijn toegepast economisch en econometrisch onderzoek zoekt het team een (junior) macro-econoom met sterke econometrische vaardigheden.  

Je werkt mee aan de ontwikkeling van economische modellen gericht op insolventies en internationale handel. Daarnaast houd je je bezig met macro-economische ontwikkelingen en werk je mee aan het landenbeleid waar de underwriting unit gebruik van maakt.

Lees de volledige tekst

Business developer / underwriter

Het team SMEs & Business development is onder meer verantwoordelijk voor marketing activiteiten, het benaderen en helpen van (potentiële) klanten uit het segment Midden- en klein bedrijf (mkb), het beoordelen van aanvragen van deze klanten voor verzekerings- en garantieproducten en het beheren van lopende dekkingstoezeggingen en polissen. Wij hebben bijzondere aandacht voor innovatieve en groene bedrijven. Het team bestaat op dit moment uit 15 collega’s.

Als Business developer / Underwriter ben je voor potentiële klanten het visite-kaartje van onze afdeling. Daartoe ga je contact leggen en houden met potentiële nieuwe mkb-klanten die internationaal zaken doen of hiermee willen beginnen. Je legt helder uit wat wij voor hen en hun bank kunnen betekenen. Je begeleidt deze bedrijven als ze een exportorder door ons willen laten verzekeren en denkt met hen mee bij het structureren van de transactie en bij het rondkrijgen van de financiering daarvoor.

Als zij een verzekeringsaanvraag indienen behandel je deze ook. Dat betekent dat je transacties en projecten ook inhoudelijk beoordeelt en hierover een advies schrijft. Exportfinanciering en exportkredietverzekering zijn dynamische producten, daarom wordt er ook verwacht dat je meedenkt en -werkt aan productontwikkeling.

Lees de uitgebreide vacaturebeschrijving.

Underwriter / Project Finance Specialist

Kom jij ons team versterken?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op de afdeling Atradius Dutch State Business (ADSB) is een vacature ontstaan voor een Underwriter/ Project Finance Specialist.

Over Atradius Dutch State Business
ADSB, onderdeel van de Atradius groep, biedt namens de Nederlandse staat verzekerings-en garantieproducten aan voor het verzekeren van het betalingsrisicobij het zakendoen in het buitenland. Het gaat hierbij vaak om transacties met een lange krediettermijn of uitvoeringsduur, waarbij de afnemer vaak gevestigd is in een opkomende markt. Ook bieden wij onze klanten oplossingen op het gebied van werkkapitaal en bankgaranties. Onze klanten zijn Nederlandse leveranciers van kapitaalgoederen of diensten, aannemingsbedrijven en hun financiers.

Binnen ADSB is het team Key Accounts & Project Financeverantwoordelijk voor het beheren van de relaties met de grote klanten van de exportkredietverzekering en voor de underwriting van de kredietrisico’s die uit hun exportactiviteiten voortkomen. Daarnaast houdt het team zich bezig met de underwriting van projectfinancieringstransacties. Tot de klanten van het team behoren onder meer exporteurs in de scheepsbouw, technologie, consulting engineering, aannemerij en offshore dienstverlening.  
Het team bestaat uit ongeveer 15 collega’s. Drie daarvan houden zich bezig met projectfinanciering. Dit zal in de loop van het jaar worden uitgebreid naar vijf medewerkers.
Lees de hele tekst en solliciteer direct.

 

Gerelateerde content

Jaaroverzicht

Dit overzicht wordt ieder jaar gepubliceerd door Atradius Dutch State Business. Bekijk hier de jaarverslagen.

Nieuws en persberichten

Hier leest u het laatste nieuws en persberichten van Atradius Dutch State Business.

Brochures

In de brochures geven wij informatie over de verschillende vormen van verzekering van exportkrediet voor kapitaalgoederentransacties en financiering. Bekijk de brochures voor meer informatie.