Acceptatieproces

Als u een aanvraag bij ons doet, kunt u erop rekenen dat wij deze professioneel en vlot afhandelen.

Wij doen dit in overleg met u en uw bank, om zo de dekking te geven die aansluit bij uw behoeften. Ook denken wij met u mee over hoe u het contract, of de financiering ervan, het best kunt structureren. 

 

 

 

Man and woman shaking hands in office

 

 

De aanvraag

Uw aanvraag is een document, waarmee u ons verzoekt om dekking. Vaak zijn wij daarvoor al met u en uw bank in overleg over de beste financiële structuur van uw exporttransactie. Wij raden u aan om ons al gedurende de onderhandelingen met uw klant te betrekken bij uw voorgenomen transactie. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om deze vorm te geven. Wij denken graag mee om de beste structuur te vinden.

Na ontvangst van uw aanvraag, brengen wij de risico’s en de benodigde informatie in kaart om deze te kunnen beoordelen. Dit doen wij altijd in overleg met u en uw bank. Wij houden u gedurende het traject op de hoogte van de voortgang. In veel gevallen zullen wij van u (financiële) informatie van uw bedrijf en/of uw klant nodig hebben. De aanvraag kan sneller worden behandeld als u al bij aanvraag de beschikbare informatie (zoals jaarverslagen, kredietrapporten en mvo-informatie) meestuurt.

Dekkingstoezegging en polis

Als wij de risico’s aanvaardbaar vinden, ontvangt u een dekkingstoezegging die een half jaar geldig is. Dit houdt in dat wij u zullen verzekeren, als uw contract tot stand komt. Op dat moment krijgt u van ons de verzekeringspolis. U kunt de toezegging kosteloos verlengen met een half jaar. Voor verdere verlengingen brengen wij  0,05% van de maximum schadevergoeding (MS) in rekening per 6 maanden.

Het aanvraagformulier kunt u downloaden van onze website. Omdat wij het exportcontract niet inzien, vragen wij u de belangrijkste informatie uit het contract in te vullen op het formulier. Dit helpt ons een goed beeld te krijgen van het risico en de transactie.

Goedkeuring en behandelduur

In veel gevallen zullen wij uw aanvraag zelf kunnen goedkeuren.  Voor grotere en complexere transacties wordt de aanvraag ter goedkeuring voorgelegd aan ons Verzekeringscomité. Hierin zijn ook de ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken vertegenwoordigd. Wij doen ons best aanvragen binnen vier tot zes weken af te handelen. Kleinere en eenvoudige aanvragen kunnen doorgaans sneller worden behandeld.

MVO

Naast een financiële beoordeling, beoordelen wij uw transactie ook op onze regels voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer informatie daarover vindt u hier.

Vragen of advies?

We vertellen u graag meer over het acceptatieproces. U kunt ons bereiken op 020 553 2693 of info.dsb@atradius.com.

Gerelateerde content

Veelgestelde vragen

U vindt hieronder een overzicht van de meestgestelde vragen over exportkredietverzekeren.

Aanvraagformulieren voor exporteurs en aannemers

U vindt hier een overzicht van alle aanvraagformulieren voor exporteurs en aannemers.

Algemene voorwaarden exporteurs en aannemers

U vindt hier een overzicht van alle algemene voorwaarden voor exporteurs en aannemers.