Nieuwe overeenkomst CIRR financiering

Atradius nieuws

Amsterdam/Den Haag – Het Ministerie van Financiën en NWB Bank hebben een nieuwe overeenkomst getekend voor het aanbieden van CIRR-financiering via Atradius DSB.

Atradius DSB is de uitvoerder van de Nederlandse exportkredietverzekering. Het blijft daarmee mogelijk om via Atradius DSB CIRR-financiering aan te vragen op de meeste exporttransacties.

 

 

 overeenkomst CIRR

 

 

CIRR (Commercial Interest Reference Rates) is een lage vaste rente die binnen internationaal OESO-verband is afgesproken en toegepast mag worden bij exportfinanciering. Banken kunnen dit via Atradius DSB samen met een financieringspolis aanvragen. Buitenlandse afnemers kunnen op deze manier tegen een gunstige vaste rente een krediet krijgen om zaken te doen met Nederlandse exporteurs.

NWB Bank heeft als doelstelling om overheidsbeleid te ondersteunen tegen zo laag mogelijke financieringskosten. Door herfinanciering van Nederlandse export op basis van een internationale gunstige vaste rente pakt NWB Bank actief haar rol bij het overheidsbeleid dat ingezet wordt om de concurrentiepositie van de Nederlandse exporteurs te verbeteren.’[

Leon Knoester - Hoofd specialised finance NWB Bank

Meer informatie is beschikbaar op de geactualiseerde productpagina: CIRR-financiering