Ekv-landenbeleid Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland

Atradius nieuws

AMSTERDAM, 2 maart 2022 – Wegens de oorlog in Oekraïne heeft de Nederlandse overheid besloten om geen nieuwe dekkingen af te geven op transacties naar Rusland en Wit-Rusland tot nadere berichtgeving.

Dit betreft alle producten zoals verzekeringen en garanties die Atradius Dutch State Business voert namens de Nederlandse staat. Alle lopende en toekomstige aanvragen worden voor deze twee landen tot nader order niet behandeld.

Oekraïne


Het beleid voor Oekraïne wordt op dit moment herzien. Formeel gezien worden alle aanvragen dan pas behandeld als er nieuw beleid is vastgesteld. Wij begrijpen dat deze beslissing ook consequenties zal hebben voor lokale ondernemers en consumenten. Onze steun gaat vooral uit naar de Oekraïense bevolking die onnodig geweld en angst moeten doorstaan en daarbij alle hulp kan gebruiken.

Impact portefeuille


Onze risico- en landenexperts hebben in detail geanalyseerd welk deel van de portefeuille momenteel verbonden is aan Russische entiteiten. Wij staan waar nodig in nauw contact met de Nederlandse exporteurs die zakendoen met bovengenoemde landen. Mocht u nog enige twijfel of aanvullende vragen hebben, neem dan contact op met uw zaakbehandelaar.

Alle dekkingen per land kunt u hier vinden.

Meer informatie over onze producten vindt u hier.